Negyedik lapszám betekintő

BioFach
A BIO&LIFE tudósítójának tollából a BIOFACH 2017 világkiállítás olívaolajok osztályának versenyéről és eredményeiről olvashatnak. Egy olyan különleges versenyről, amely reflektál a piaci igényekre és a fogyasztói elvárásokra – a BIOFACH Olive Oil Awardról.

 


Zöld smoothie
A LIVE RAW FOOD című rovatunkban egy ellenállhatatlan, ízletes és egészséges zöld smoothie-t készítünk. Természetesen helyi alapanyagokból és bio minőségben. Nyam-nyam.

 


 

E-számok
Az E-számok című sorozatunkban közelebbről szemrevételezzük az antioxidásokat, az aszkorbinsavat (E300) és a citromsavat (E330).

 

 


Tök
A tök régóta az ősz egyik jelképe, amely hatalmas, tarkára színezett terméseivel és bizarr formáival kertjeinknek egyfajta utánozhatatlan őszi atmoszférát ad. Már nem is tudatosul bennünk, hogy nem tartozik az őshonos növényeink közé. Mi az oka annak tehát, hogy a tök ilyen közkedveltté vált? Talán éppen az, hogy egy alacsony kalóriájú élelmiszerről van szó, amely ezzel együtt magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír. Erről többet a következő számunkból tudhatnak meg.