Ötödik lapszám betekintő

Mit jelent az apiterápia?
Önnek sem mond semmit ez a fogalom? Pedig most, hogy odakint ősz van, hideg, köd és esős az idő, nagyon gyakran használjuk. Hiszen ebben az időben esik legjobban egy finom tea mézzel. Az apiterápia ugyanis a méhészeti termékekkel való gyógyítást jelenti, mely a legősibb gyógymódok közé tartozik. Kételkedik? Olvassa el összefoglalónkat lapunk következő számában!

 


Arcszérum – mi a funkciója?
Az utóbbi időben rendkívül gyorsan terjedt a különböző „lifting” és revitalizáló arcszérumok kínálata, számos aktív, egzotikusan hangzó összetevővel együtt, melyek egyrészt trendiek, másrészt eltüntetik a ráncokat, vagy élénkítik és hidratálják az arcbőrt. A kozmetikai cégek egymást előzik meg a bejelentéseikkel, melyek szerint pont az ő aktív összetevőjük az a varázslatos anyag, amely segíti a ráncok elleni harcot. Ráadásul olyannyira, hogy az arcszérumokat már 20 éves fiatal lányoknak is ajánlják, ami abszurd, ha a szérumot a ráncok csökkentésére alkották meg. Következő számunkban lerántjuk a leplet a mágikus összetevőkről, valamint bemutatjuk természetes segítőinket a ráncok elleni küzdelemben!


Mángold – Leveles répa – (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. cicla)
A mángold a legegészségesebb növények közé tartozik rendkívül magas vitamin- és ásványi anyag-tartalmának köszönhetően. Levelei finom helyettesítői a spenótnak, a levélnyele pedig a spárga rokona. Ez a kedvelt és egészséges zöldség nem túl igényes növény, ezért szinte bárhol termeszthető. Színes variációi nem csupán egészségesek és finomak, de dekoratív benyomást is keltenek. Ha amellett dönt, hogy mángolddal színesítené étkezéseit, olvassa el cikkünket lapunk következő számában – olyan részleteket árulunk el, melyek után biztos jobban fog ízleni!


Közönséges naspolya (Mespilus germanica)
A naspolya nem Németországból származik, mint arra az elnevezése utal, hanem a Távol-Keletről, ahonnan tízezer évvel ezelőtt elterjedt Közép-Európában, azaz az akkori germánoknál is. Ez az egyik legszebb kis kerti fa, mely ráadásul finom és egészséges gyümölcsöt is ad. Annak ellenére, hogy már elérhető a kertészetekben, mégis kevesen ismerik és termesztik. De még ha látta is valaki a szomszéd kertjében nőni, biztos azt gondolta, hogy nem ehető. Fogyasztásának módja tényleg szokatlan – tudjon meg róla többet a Bio&Life következő számában!